Hemeroteca

Tasques i funcions

Gestiona les publicacions periòdiques (diaris, revistes, setmanaris, ...) que ingressen a la BC per donatiu, intercanvi, compra o Dipòsit Legal, les cataloga i contribueix a la seva adquisició, conservació, preservació i digitalització. Des de 2009 gestiona l’assignació d’ISSN a Catalunya

Qui treballa a Hemeroteca

Hisria

És la suma de l’Hemeroteca Nacional de Catalunya, creada el 1981, que posteriorment, amb la llei de biblioteques del 1993 va passar a integrar-se a la Biblioteca de Catalunya, i de l’antiga Secció de Revistes de la mateixa biblioteca.

Fons i col·leccions

Reuneix bona part de les publicacions culturals i polítiques catalanes fins el 1945. Entre les publicacions cal destacar revistes com La Llumanera de Nova York (adreçada a la comunitat catalana del s. XIX afincada als Estats Units), Pèl&Ploma (reflex de la Barcelona modernista), Arte Joven (dirigida i il•lustrada per Picasso), L'Amic de les Arts (representativa mostra de les avantguardes europees) o D'Ací i d'Allà (innovador magazine en la seva orientació i tractament periodístic).

També comprèn una bona col·lecció de còmics com el Capitán Trueno i de diaris d'informació general com el Diari de Barcelona, La Gazeta de Barcelona, Lo Pare Arcàngel, Diari Català, La Veu de Catalunya, La Publicitat, La Vanguardia (des dels seus orígens, el 1881), a més dels diaris editats actualment a Catalunya.

Dades de contacte:

Pepa Bagaria

Pepa Bagaria

Directora

pbagaria@bnc.cat

+34 93 270 23 00 (ext.84013269)

+ informació a

Cerca Fons i Col·leccions

Catàleg

Premsa catalana. Inventari col·lectiu de còpies digitals i microfilms

Tresors de la BC

Fons digitalitzats

Professionals > Gestió de l’ISSN