Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Exposicions / Edicions 62: de l'original al llibre
Edicions 62: de l'original al llibre

Data inici: 14/12/2017 Data final: 13/01/2018

Lloc: Espai Zero

Horari: De dilluns a divendres, de 9h a 20h - Dissabtes, de 9h a 14h

Comissariat: Anna Gudayol (Secció de Manuscrits) i Jaume Clarà (Secció de Col·leccions Generals).

La Biblioteca de Catalunya us convida a visitar l’exposició "Edicions 62: de l'original al llibre" a l’Espai Zero, al vestíbul de la Biblioteca de Catalunya, que romandrà  oberta des del dijous 14 de desembre de 2017 al dissabte 13 de gener de 2018 (carrer de l’Hospital, 56, Barcelona), comissariada per Anna Gudayol (Secció de Manuscrits) i Jaume Clarà (Secció de Col·leccions Generals).
Des de l’any 2015, la Biblioteca de Catalunya ha incorporat als seus fons la documentació relativa a la producció editorial del Grup 62. Aquest fons comprèn material produït entre les dècades de 1960 i principis dels 2000, tant per Edicions 62, com per Ediciones Península i altres segells editorials que s’hi van afegir (Empúries, Muchnik, Diagonal...).
La importància del fons documental que l’exposició vol intentar transmetre rau en la riquesa dels originals conservats. Uns originals que exemplifiquen, no només l’exercici intel·lectual de la creació assagística i literària, sinó també els mètodes de treball editorial. La mostra s’estructura en quatre àmbits: l’edició de textos creats originalment en català (D’ací...), les traduccions a partir d’altres llengües (...i d’allà), les obres de consulta i referència i, finalment, alguns dels originals que, per diferents raons, van romandre al calaix dels inèdits.

Entrada lliure.

Tríptic

Vídeo

Tornar