Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Exposicions / 36 anys de Mini Print: una antologia de premis
36 anys de Mini Print: una antologia de premis

Data inici: 19/06/2017 Data final: 05/09/2017

Lloc: Biblioteca de Catalunya. Espai Zero

Horari: De dilluns a divendres, de 9 h a 20 h. Dissabtes, de 9 h a 14 h

Comissariat: Roser Pintó Fàbregas i Blanca Reyes Camps (Unitat Gràfica)

El Mini Print Internacional de Cadaqués és un concurs de gravat obert a totes les tendències i tècniques d'estampació, on participen artistes d’arreu del món. El concurs es convoca des de 1981 i enguany arriba a la 37a edició.

És un referent mundial i l’únic premi internacional de gravat que se celebra actualment a Catalunya, en què participen gairebé tots els tallers de gravat catalans.

Darrere d’aquest premi hi ha la Galeria Fort i la tenacitat dels seus fundadors, Pasqual Fort i Mercè Barberà, que amb una trajectòria provada de difusió de l’art des de Reus a Nova York, passant per Barcelona, van concebre el premi Mini Print a Cadaqués.

L’organització del premi és transparent i senzilla; gran part de l’èxit del guardó rau, possiblement, en aquesta particularitat. Es divulguen les bases entre els artistes, tallers de gravat, etc. Els autors de les sis obres triades són invitats a realitzar una exposició individual a l'estiu següent a la recepció del premi i, durant l’estada, actuen com a jurat de la convocatòria en curs.­ Un altre factor d’èxit és el format de les obres, les mides del gravat, que tenen cabuda en sobres estàndards de correus, cosa que facilita i abarateix les trameses. I, finalment, també és important el lloc on se celebra, Cadaqués; un mil·lenari poble petit, protegit com a bé d’interès nacional i conegut internacionalment.

El resultat del Mini Print és la continuïtat i la consolidació del premi, que acostuma a reunir uns 650 artistes de 50 països de tots els continents i que es distingeix per la qualitat tècnica i formal de les obres participants, així com per la difusió que se’n fa, amb mostres arreu del món, com els Estats Units, Japó, Corea, França, Anglaterra, Irlanda, Finlàndia, Mèxic, Colòmbia, etc. Val a dir que, a més de Cadaqués, també es fan mostres paral·leles a L'Etang d'Art, de Bages (França), i Wingfield Barns, de Suffolk (Anglaterra).

El fons Mini Print va arribar per donatiu el 2016 a la Biblioteca de Catalunya; l’integren una col·lecció de les estampes guanyadores de les 36 convocatòries realitzades, que cada any s’anirà ampliant amb les successives obres guardonades amb aquest premi.

Tríptic

Vídeo

Tornar