Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Activitats / RUTA DE LA GUITARRA
RUTA DE LA GUITARRA

La directora de la Biblioteca de Catalunya, Eugènia Serra, us convida a participar a la RUTA DE LA GUITARRA, que tindrà lloc el proper divendres 15 d’octubre, a les 17 h.
L’activitat s’emmarca dins de la programació de Les Jornades de guitarra de Catalunya, ideades i impulsades per la guitarrista i doctora Maria Ribera Gibal, i dedicades a la guitarra i a la històrica relació d’aquest instrument amb el territori català i els seus músics.

Abans de sortir, es farà una introducció general de la guitarra, fets històrics, sempre tenint com a referent els documents que es conserven a la Biblioteca de Catalunya i que representen un llegat importantíssim per descobrir: material de premsa, mapes, revistes, partitures, publicacions, dibuixos... Tota aquesta documentació ha servit per desvetllar el passat de la guitarra a la ciutat, i ens parla dels gremis, tallers, escoles o editorials a l'entorn de la guitarra.

Un cop situats en el context històric, iniciareu un recorregut que us portarà des del carrer del Carme, fins a la Rambla, us endinsareu per carrers i carrerons, passareu per l'Ateneu Barcelonès, el Palau de la Música Catalana, antigues sales de concerts, i molts racons més on descobrireu les cases i palauets on van viure guitarristes, guitarrers, o persones molt lligades a aquest instrument. A grans trets parlareu de tot allò i de tots aquells homes i dones que han fet que Barcelona sigui coneguda com la ciutat bressol de l'instrument.
Parlar de Barcelona també és parlar de guitarra. Passejant per diversos espais del casc antic de la ciutat anirem descobrint com es forjà la història d’aquest instrument i comprendrem com l’essència de la capital catalana i, en general, de tota la cultura catalana, no es pot concebre sense una guitarra sota el braç. Alguns dels protagonistes d'aquesta passejada són Ferran Sor, Miquel Llobet... 

LLOC DE SORTIDA: davant de la Sala de la Caritat. Biblioteca de Catalunya
HORA: 17h
DURADA: 2 hores aprox.
AFORAMENT LIMITAT: 20 persones
Activitat conduïda per: Maria Ribera, directora de les Jornades i guitarrista, i Jordi Sàbat, guitarrista.

Inscripció prèvia: bncdifusio@bnc.cat

Cartell Jornades

Tornar